Most vettem át a fényképezőgépemről az ünnepek alatt készült képeket, és megtaláltam ezek között ezeket a gyönyörű szendvicsekről készülteket is, így gondoltam megosztom Veletek, hogy a vendégvárás szendvicsekkel sem snassz, sőt…lehet igen csak extra is!

Az ötlet a bécsi Schwarzen Kameel nevű étterem/bisztró/kávézó vagy nem is tudom minek nevezzem…nevű helyről származik. Ez egy nagyon hangulatos kis hely, ahova mindig betérünk, ha kimegyünk Bécsbe egy kis karácsonyi vásárlásra. A hely előtt jégbehűtött osztrigát kínálnak pezsgővel, bent pedig ezeket a fantasztikusan finom, és cuki kis szendvicseket szintén pezsgővel vagy proseccoval! Idén nem voltunk Bécsben, de Pityóval úgy döntöttünk, hogy ha mi nem is jutottunk ki, ide hozzuk a hangulatot, és egy baráti társasjátékozó vendégeskedéshez ilyen szendvicskülönlegességekkel lepjük meg a csapatot, persze szigorúan jéghideg száraz pezsgővel kísérve.

Az elkészítés: nyilván nem azt szeretném leírni, hogy hogyan is kell megkenni egy szendvicset, mert aztán megint csak kapom a kritikákat, hogy ha egy szendvicskészítésre ilyen hosszú bejegyzést írok, akkor mi lesz majd a chateau brainddal :), de pár olyan ötletet szeretnék megosztani Veletek, amitől ezek a szendvicsek nem csak sima kis szendvicskék lesznek, és amitől nagyon látványos és extra vendégváró finomság lesz belőlük.

Ahogy azt a képeken is láthatjátok a következő szempontok nagyon fontosak:

-          egyforma méretű kenyereket vágjuk: legyen barna és legyen fehér kenyér is (a legjobb ha téglalap alakra koncentrálunk, azt szépen lehet egymás melléhelyezni egy tálcán)

-          sokféle, és legfőképpen sok színű szendvicset kell készíteni, mert így lesz mutatós a tálca

-          és végül: nyilván előre sejtjük, hogy melyikek lesznek a legkelendőbbek – szóval figyeljünk az arányokra, és azokból csináljuk a legtöbbet

-          ja és még valami: fiúknak fejenként 8-10 db, lányoknak 5 db körül lehet számolni

Fajták:

-          a legközkedveltebb - prágai sonkás tormás: a kenyeret tejszínes tormával kenjük, rá a sonka, esetleg zöldsaláta alá, és a tetejére ráhalmozva egy kupac frissen reszelt torma

-          mustáros falusi sonkás uborkás

-          körözöttes póréhagymacsírás

-          pestós mozzarella paradicsomos

-          tojássalátás (főtt tojások felkockázva egy eléggé mustáros majonézes mártásban)

-          céklakrémes, a színe kedvéért (felkockázott cékla egy kis házi majonézzel kikeverve)

-          házi májpástétomos uborkás

-          kéksajtos, almás, diós egy kis mézzel lecsurgatva

-          kaviáros egy szelet citromkarikával

-          tökmagolajos sajtkrémes pirított tökmaggal szórva

Én ezeket csináltam, persze a lehetőségek száma végtelen….és nem is akarok untatni tovább senkit ezekkel, de mint ötlet szerintem hasznos ez a bejegyzés is. És ne feledjétek, ha szépen ízlésesen díszítjük fel a szendvicseket, és betartjuk a fent leírtakat – akkor bármelyik party szervízt lekőrözzük, hiszen mégiscsak házi szendvicskékről van szó!!! A pezsgő pedig, amihez ragaszkodjunk melléjük, szintén remek párosítás :) Nálunk a 10-12 fős vendégségben, ahol a fele társaság lány volt simán eltűnt az elkészített 100 darab szendvics - na jó ez nem teljesen igaz, ugyanis maradt 2 darab céklás - úgy látszik azt nem annyira merték enni a vendégek, de ettől függetlenül egy-egy darabot leközelebb is csinálnék belőle, mert nagyon mutatós típus.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gourmetgirls.blog.hu/api/trackback/id/tr292566886

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aditi 2011.01.07. 17:21:27

a Schvarze Camel egy nagyon régi étterem ahol nem papir vékonyra kiklopfolt bécsiszeletet lehet kapni, hanem habosat vastagat (vastagot) ahogy anyám (anyád) készitette:))) ide szeretnék egyszer beülni veletek egy ebédre meg a Plahutába is majd alkalomadtán

aditi 2011.01.10. 00:50:05

na szóval Schwarzen Kameel és Pachutta (Wollzeile 38) ezek ott vannak az első kerületben egy kupacban rákerestem
süti beállítások módosítása