Csütörtökön este átjöttek páran barátok egy kis vacsorázgatós, beszélgetős iszogatós estére. Az elkészített menüsorból most a desszertet szeretném veletek megosztani, a joghurtos-mascarponés-tejszínes gyümölcs kelyhet. Ez egy nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető édesség, ami nekem most nagyon jól jött, mert munka és bevásárlás után már alig maradt időm a vendégek érkezéséig. Ezt a fajta desszertet szerintem sokan ismerik, és készítik el, de mindenki egy kicsit másképp – van aki nem tesz bele joghurtot, van aki a tejszínt hagyja ki, van aki piskótát is tesz bele…de én most szeretném veletek megosztani az én verziómat, ami szerintem remek aránya ezeknek a finom hozzávalóknak!

 

Hozzávalók 4-5 főre:

25 dkg mascarpona

2 dl tejszín

0,5 liter natúr joghurt

2 citrom

friss vagy fagyasztott gyümölcsök (málna, eper, szeder, áfonya…bármi jó)

cukor, vagy édesítő

 

Elkészítés:

A tejszín verjük fel tejszínhabnak egy kis cukorral. A mascarponét keverjük ki a joghurttal, és reszeljük bele mindkét citrom héját, illetve nyomjuk bele fél citrom levét. Ezt ízlés szerint cukrozzuk, de ha épp vigyázunk a vonalainkra, akkor használjunk inkább nyírfacukrot/édesítőt, azzal is tökéletes lesz! Majd keverjük bele óvatosan a felvert tejszínhabunkat a masszába.

 

Ha épp téli szezonba vagyunk, és nem kapunk friss gyümölcsöket, csak fagyasztottat, az sem gond – de akkor különösen ajánlom, hogy a gyümölcsök egy részét főzzük fel egy kevés cukorral (vagy édesítővel)  és egy kis vízzel, majd főzzük amíg nem sűrűsödik be, de még maradjon kicsit darabos a gyümölcs…és ezt is használjuk fel, mert ettől lesz olyan nagyon finom az édességünk.

 

Most pedig vegyünk elő egy szép poharat/kelyhet és kezdjük el rétegezni a finomságokat: az aljára egy-két kanál krém, majd erre a felfőzött gyümölcsből pár kanál, majd pár szem friss gyümölcs – és ez után jöhet elölről az egész.  Ezt így folytassuk, amíg be nem telik a poharunk, úgy hogy a tetejére a gyümölcsöt szórjuk. Az egészet egy kis mentalevéllel díszíthetjük. Az eredmény egy könnyű, diétásan is elkészíthető gyümölcsös finomság, ahol a joghurtos krém citromos üdesége és a mézédes gyümölcsök találkozása tökéletes kompozíció!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gourmetgirls.blog.hu/api/trackback/id/tr452778542

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

takacsveca93 2019.04.22. 15:04:54

Pompásan festenek a képek. Éppen inspirációt gyűjtök netről, hogy milyen édességet dobjak össze gyorsan, mert megkívántuk. Erre esett a választás.
www.ujsagomat.hu/penny-market/lapozhato-reklamujsag-csutortoktol-18-04-2019/ szerencsére minden hozzávalót megtaláltam itthon, de amúgy mindig neten nézem össze az árakat
süti beállítások módosítása