Bizony jó pár hét telt már el, mióta utoljára írtam. Nem azért mert azóta nem fordultam meg a konyhában, de sajnos annyira sok dolgom van, hogy nem tudtam időt szakítani, hogy neki üljek írni pár sort. Most is csak egy rövid szösszenetet osztanék meg veletek, amit még pár hónappal ezelőtt készítettem el. Nagyon finom, egyszerű, előételnek, vagy könnyű vacsorának is megfelel, de mégis a szokványostól kicsit eltérő, karakteres ízvilágot ad.

 

Mozzarella citromban sütve

Hozzávalók (két személyre)

20-30 dkg mozzarella

4 szép méretes citrom

4 szem koktélparadicsom

fél üveg szardella

bazsalikom levél

1 baguette

bors, chili

 

Végy négy citromot, vágd őket félbe, a végüket csippents le, és szedd ki óvatosan a belét. Helyezd őket egy sütőpapírral kibélelt tepsibe és rétegezd rá a hozzávalókat a következő sorrendben: egy szelet mozzarella (ha lehet ne a csomagolt verziót használd, mert az kevésbé ízletes mint a sajtpultban kapható buffala mozzarella), egy bazsalikom levél, kis bors, fél szelet szardella, fél koktélparadicsom, még egy szelet mozzarella, tetejére bors (ízlés szerint egy kis chili) és a tetejére díszítésként még egy kis levél bazsalikom.

Ezt tedd be a sütőbe, és körülbelül 15 perc alatt, 180 fokon süsd addig, míg a mozzarella elkezd kicsit szétfolyni, és kap egy kis színt. ( a sütőpapír itt lesz fontos, mert sajnos elkerülhetetlen, hogy a mozzarellából valamennyi kárbavesszen, hiszen nagyon lágy sajt, és elfolyik a tepsiben). Közben vágj szeletekre egy baguettet, locsold meg egy kis olívaolajjal, és hirtelen süsd meg mindkét oldalát egy teflon serpenyőben - ezt hívják az olaszok úgynevezett crostininek. A kész citromos falatokat helyezd át egy tányérba és a crostinivel tálald.

Természetesen a citromhéjat nem esszük meg, ez azt a célt szolgálja, hogy a sütés alatt átjárja a töltelék az ízét, és ezáltan egy nagyon különleges ízegyveleget kapjunk.

Tipp: aki nincs oda a szardelláért, az tegyen bele kicsit kevesebbet, de az íze végett semmiképp nem hiányozhat. Aki pedig nagyon szereti, mondjuk Eszter :), akár egy egész szelet mehet bele, elrontani biztos nem fogja :)

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gourmetgirls.blog.hu/api/trackback/id/tr502930722

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása