Mint azt az előző bejegyzésemben említettem pár hete próbáltuk ki először a KitchenAid tésztakészítő gépet, amikor spagettit készítettünk nem kevés okoskodással (így van ez, ha többen vannak a konyhában :)) de végülis nagyon jó kis tészta lett belőle, amit ugyanúgy ahogy már leírtam, 2 perc alatt készre főztünk forrásban lévő sós vízben.

Az aglio di oglio egyébként is nagy kedvencünk, Nekem is és Attilának is, így sokszor esszük ezt vacsorára amikor nincs kedvünk hideget enni, vagy ha nem nagyon van otthon kaja.. vagy szimplán ha megkívánjuk.. nagyjából hetente/kéthetente biztos az asztalra kerül egyszer.

Azért is szeretjük mert nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető, isteni finom és ha durum tésztából csináljuk, akkor még nem is túl nehéz vacsorára.

Az elkészítése a következő: Bő olívaolajon (két fő esetén fél deci) 4-5 fej fokhagymát és fél chili paprikát megfuttatunk (a chili mennyisége persze függ a csípősségétől, illetve hogy ki mennyire szereti a csípőst.. ezt persze a végén is lehet még hozzátenni, amikor már kóstolható), amikor már épp kezdene színe lenni a foghagymának, felöntjük fél deci száraz fehérborral. Ezt összeforraljuk, és a kész tésztát (amit nem mostunk le vízzel!) rádobjuk, ezzel is összerottyantyuk még, majd a végén egy csokor összevágott petrezselymet teszünk rá. Tálaláskor ezt is, mint szinte minden tésztát, reszelt parmezánnal dobjuk fel.

Hozzávalók 2 személynek:

- 25-30 dkg spagetti tészta

- fél dl olívaolaj

- 4-5 fej fokhagyma

- fél chili paprika

- fél dl száraz fehér bor

- nagy csokor friss petrezselyem

- 5 dkg parmezán

agliodiolio.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://gourmetgirls.blog.hu/api/trackback/id/tr925717861

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása