KissÁgica 2010.11.23. 17:17

Akkor tehát a Csokis keksz receptje. Egyszerű és gyors.

Hozzávalók:

10 dkg étcsokoládé

20 dkg finomliszt

1 kk. szódabikarbóna

10 dkg barna cukor

10 dkg (kb. 3 ek.) mogyoróvaj

2 tojássárgája

10 dkg puha vaj

Elkészítés:

A sütőt 160°C-ra előmelegítjük. A csokit apró darabokra vágjuk. A lisztet, a szódabikarbónát és a cukrot egy tálban összekeverjük. Beletesszük a mogyoróvajat, a tojássárgáját, majd a vajat és könnyű tésztává gyúrjuk. Kicsit darabosnak tűnik elsőre, de nem kell megijedni. Majd jöhetnek a csokidarabok, ezzel is jól átgyúrjuk. Ezután dió nagyságú gombócokat formálunk és a kezünkkel óvatosan tallér alakúvá formáljuk és a tepsibe helyezzük. (egyszerűbb még a kezünkben megcsinálni ezt a műveletet és nem a tepsiben, mert így arányosabb is lesz és nem ragad úgy le)

Kb 15 perc alatt készre sütjük, közben figyelve, nehogy túlsüljön mert akkor száraz lesz. Amikor kivesszük még kicsit puhának tűnhet de némi állás után megszilárdul és keksz állagúvá válik.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gourmetgirls.blog.hu/api/trackback/id/tr962468349

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása