2013.11.18. 16:25
Tejszínes sonkás spenót
Péntek este egy nagyon egyszerű, gyors és ízletes vacsorát csináltam. Az alap recept Stahl, de némileg módosítva javaslom megcsinálni, hogy ne legyen annyira tömény a tejszíntől, mert mi például még lefekvéskor is úgy éreztük magunkat, mint akik mindjárt kipukkanakkak.
Tehát kb. fél kg spenótot dobjunk bele forrásban lévő vízbe, 1 perc után vegyük is ki, szűrjük le, ennyi épp elég neki. Ne csodálkozzunk, hogy a negyedére vagy még kisebbre esik össze ezután. Közben a sütőt melegítsük elő 190 fokra, grillen.
Közben egy tálban keverjünk össze kézi habverővel 2 tojást, 1 dl tejszínt és 1 dl joghurtot, szerecsendiót, 10 dkg parmezánt, 5-7 dkg csíkokra vágott pármai sonkát, sót, borsot. Ezt öntsük a leszűrt spenótra, keverjük össze és tegyük egy tepsibe úgy, hogy kellően szétoszlatva ne legyen magasabb az egész 2-3 cm-nél.
Tegyük be a meleg sütőbe és 30 perc alatt gyönyörű aranybarnára sül a teteje, miközben belül nagyon puha, krémes állagú marad.
Gyors, egyszerű, egészséges és nagyon finom!
Tehát a hozzávalók:
- Fél kg friss spenót
- 2 egész tojás
- 1 dl tejszín
- 1 dl joghurt
- 10 dkg parmezán
- 5-7 dkg pármai (vagy egyéb jó minőségű mediterrán) sonka
- szerecsendió, só, bors ízlés szerint
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.